DISTRIBUIȚI
Eye Africa TV

Garda maritimă tunisiană a recuperat luni, în largul portului Sfax, cadavrele a 21 de migranţi originari din Africa subahariană şi i-a salvat pe alţi 50 dintre cei aflaţi într-o ambarcaţiune naufragiată cu care încercau să ajungă clandestin în Europa, informează AFP şi Reuters, citând un purtător de cuvânt, potrivit agerpres

‘Douăzeci şi unu de cadavre de migranţi au fost recuperate după naufragiul ambarcaţiunii lor pe 4 iulie, iar 50 de migranţi au fost salvaţi’, a declarat Houcem Eddine Jebabli, purtător de cuvânt al gărzii naţionale.


Citește și : Putin aprobă noua Strategie de Securitate Naţională a Rusiei

Migranţii, toţi originari din Africa subsahariană, plecaseră din Sfax şi încercau să ajungă în Europa, a precizat Jebabli.

Începând din 26 iunie, patru ambarcaţiuni plecate din Sfax au naufragiat, provocând moartea a 49 de persoane, în timp ce alte 78 au fost salvate, a menţionat sursa citată.

Sâmbătă, 3 iulie, un vas cu migranţi plecat din Libia cu 127 de pasageri la bord s-a scufundat în largul portului Zarzis, în sudul Tunisiei. Optzeci şi patru de migranţi au fost salvaţi şi 43 au dispărut, a transmis Semiluna Roşie tunisiană.

Numărul celor care plecaţi de pe coastele tunisiene spre Europa a atins în 2020 un vârf nemaiîntâlnit din 2011.

Citește și : Tadjikistan decretează vaccinarea obligatorie pentru toate persoanele de peste 18 ani

În prezent, tunisienii nu mai formează majoritatea candidaţilor la exil.

Străinii, în marea lor majoritate din ţări ale Africii subsahariene, au reprezentat 53% dintre migranţii ajunşi din Tunisia în Italia în primul trimestru al acestui an, a indicat organizaţia neguvernamentală Forumul tunisian al drepturilor economice şi sociale (FTDES).