DISTRIBUIȚI

Bunicul unui copil care a tras cu arma la o şcoală din Torreon, nordul Mexicului – atac soldat cu doi morţi şi şase răniţi – a fost reţinut şi acuzat de omor, infracţiune comisivă prin omisiune, a precizat luni procuratura din statul Coahuila, citată de EFE, potrivit agerpres.

Procurorul General al statului, Gerardo Márquez Guevara, a informat că bunicul, identificat ca Jose Angel, 58 de ani, a fost închis la centrul de reabilitare socială din Torreon, în regiunea Laguna de Coahuila.


Citeşte şi: Americanii slăbesc războiul comercial cu China. Trezoreria a luat o măsură importantă

„Este un omor comis prin omisiune. Acest lucru va trebui rezolvat în următoarele ore”, a declarat presei procurorul.

Copilul, în vârstă de 11 ani, a ajuns vineri la şcoala sa cu două arme şi, după ce a cerut permisiunea să meargă la toaletă, şi-a schimbat hainele şi, cu cele două arme pe care le avea, a ucis o profesoară, a rănit şase persoane şi mai apoi, se presupune, s-a sinucis.

Autorităţile l-au acuzat pe bunic de infracţiunea comisivă de omor prin omisiune (inacţiune – n.r.), cu o pedeapsă cuprinsă între 18 şi 35 de ani de închisoare, pentru că se presupune că armele folosite de nepot erau în proprietatea şi se aflau în casa lui.

Citeşte şi: Franţa îşi suplimentează contingentul militar din Sahel

Autorităţile au percheziţionat casa minorului pentru a se asigura că nu există şi alte arme acolo şi au confiscat jocuri video ale copilului, a indicat procurorul.

Potrivit autorităţilor, cele două arme utilizate de minor în atac, cu care a tras nouă gloanţe, erau proprietatea bunicului său, una de calibru 25 şi cealaltă calibru 40, aceasta din urmă în uzul exclusiv al armatei mexicane.

„Conform indiciilor noastre, se estimează că armele sunt proprietatea bunicului, erau în casă şi nu există, până în prezent, nicio justificare legală pentru a le avea la domiciliu”, a mai declarat procurorul.