DISTRIBUIȚI
WCIV

Guvernul american a anunţat marţi interzicerea aşa-numitelor „bump stocks”, un dispozitiv ce permite împuşcături în rafală şi care a fost folosit în timpul atacului armat comis la Las Vegas, în octombrie 2017, relatează AFP, potrivit agerpres.

Ministerul Justiţiei a anunţat, într-un comunicat, un amendament la regulile federale privind armele de foc, care vizează includerea acestui dispozitiv în categoria puştilor automate ilegale.


Citeşte şi: Cutremur foarte puternic pe Insula Paştelui

Acest dispozitiv, care permite tragerea în rafală printr-o simplă acţionare a declanşatorului, a fost instalat la 12 puşti folosite de Stephen Paddock, autorul atacului din Las Vegas, cel mai sângeros din istoria recentă a Statelor Unite.

El a reuşit să tragă până la nouă gloanţe pe secundă şi a omorât 58 de persoane şi a rănit alte 500.

Citește și : Tensiuni la ONU pe tema bugetului anual

După atacul comis la un liceu din Parkland, Florida, unde un tânăr a ucis 17 persoane pe 14 februarie, mai mult de un milion de persoane au manifestat pentru a cere un control mai strict al armelor de foc. Preşedintele Donald Trump şi-a anunţat atunci intenţia de interzice acest dispozitiv.

Persoanele care deţin aceste dispozitive de tragere în rafală vor avea un termen de 90 de zile de la publicarea noii reglementări pentru a le preda autorităţilor sau a le distruge.