DISTRIBUIȚI
Time Magazine

Bulgaria a protestat faţă de unele declaraţii „arogante” ale preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, şi a convocat-o lunea viitoare pe ambasadoarea franceză la Sofia, Florence Robine, pentru a-i transmite nemulţumirea, informează sâmbătă EFE, potrivit agerpres.

Într-un interviu publicat săptămâna aceasta de revista conservatoare „Valeurs Actuelles”, Macron a explicat că îi preferă „pe oamenii care vin legal (în Franţa) din Guineea sau Cote D’Ivoire bandelor ilegale de bulgari sau ucraineni”.


Citește și : Turcia ameninţă că va trimite deţinuţii islamiști în ţările de origine

Vicepremierul Ekaterina Zaharieva, care deţine şi funcţia de ministru de externe, a cerut trimiterea unei note de protest Parisului şi a convocat-o pe ambasadoarea Franţei la sediul MAE bulgar, a explicat pentru EFE un purtător de cuvânt al diplomaţiei bulgare.

Alt vicepremier bulgar, Krasimir Karakaceanov, care deţine şi portofoliul apărării şi este lider al partidului naţionalist VMRO, a criticat pe reţelele social media declaraţiile „arogante” ale lui Macron şi l-a numit reprezentantul „elitei politice europene”.

EFE aminteşte că Bulgaria este stat membru al Uniunii Europene din 2007.

Citește și : Trump nu este primul care ‘se retrage la pensie’ în Florida, comentează ironic democraţii