DISTRIBUIȚI
Guliver/GettyImages

Guvernul bulgar a aprobat miercuri prelungirea până la 30 noiembrie a stării de urgenţă epidemică la nivel naţional pentru a limita răspândirea coronavirusului, a anunţat executivul de la Sofia într-un comunicat, potrivit BTA şi Xinhua, transmite și potrivit agerpres.

Starea de urgenţă epidemică a fost declarată iniţial la data de 4 mai pentru o perioadă de o lună, în locul stării de urgenţă instituite la 13 martie, şi prelungită apoi de mai multe ori. Ultima prelungire urma să expire la sfârşitul lui septembrie.


Citește și: Macron și Erdogan au discutat la telefon despre situația din Mediterana de Est

Prelungirea stării de urgenţă epidemică şi implementarea măsurilor antiepidemice au ca scop să reducă impactul COVID-19 asupra sănătăţii publice şi a sistemului sanitar, se spune în comunicat.

‘Acest lucru este deosebit de important pentru protejarea sănătăţii şi vieţii persoanelor cu risc crescut de a face forme severe de boală – vârstnici, persoane cu boli cronice şi oncologice şi cu imunitate compromisă, în timpul propagării simultane a gripei sezoniere şi COVID-19’, adaugă sursa citată.

Potrivit datelor oficiale comunicate miercuri şi citate de BTA, în ultimele 24 de ore au confirmate 109 cazuri noi de infectare cu coronavirus, dintr-un număr de 3.049 de teste RT-PCR.

Bilanţul total al cazurilor de infectare a ajuns la 19.123 dintr-un total de 499.066 de teste.

Citește și: Ziua Independenţei a fost marcată în Bulgaria de protestele anticorupție

Până în prezent au fost confirmate cu coronavirus 1.063 de cadre medicale.

De la precedenta raportare s-au mai înregistrat două decese, iar bilanţul acestora a ajuns la 767.

La ora actuală, numărul cazurilor active este de 4.608, în spital aflându-se 716 de pacienţi cu COVID-19, dintre care 31 la terapie intensivă.