DISTRIBUIȚI
mediafax

Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, o va susține pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european, a anunțat Guvernul de la Sofia, citat de site-ul novinite.co, potrivit mediafax.

Bulgaria a votat anterior împotriva candidaturii acesteia, însă presa bulgară notează că poziția Sofiei s-a schimbat ca urmare a rezultatului alegerilor europarlamentare din luna mai.


Citește și : Cel puţin şapte morţi în atacuri în nord-vestul Pakistanului

Decizia premierului bulgar de a o susține pe Kovesi vine după ce Administrația Prezidențială din România a anunțat că președintele Franței, Emmanuel Macron, i-a promis președintelui Klaus Iohannis, într-o convorbire telefonică avută vineri, că va retrage candidatura lui Jean-François Bohnert de la conducerea Parchetului European și o va susține pe Laura Codruța Kovesi pentru această funcție.

Și președintele Parlamentului European, David Sassoli, a reiterat, joi, susținerea față de Kovesi pentru funcția de procuror-șef european, a anunțat instituția, prin intermediul unui comunicat de presă.

Citește și : Membrii echipajului petrolierului britanic capturat în Strâmtoarea Ormuz sunt în siguranță (oficial iranian)

Parchetul European va opera în cele 22 de state membre ale Uniunii Europene care au sprijinit înființarea acestei instituții, printre care și România. Scopul Parchetului European va fi acela de a investiga fraudarea de fonduri europene și cazuri de corupție sau de falsuri în înscrisuri oficiale.