DISTRIBUIȚI
Ziare.com

Bulgaria îşi recheamă pentru consultări ambasadorul din Belarus, a anunţat joi şefa diplomaţiei bulgare, Ekaterina Zaharieva, citată de Reuters, potrivit agerpres.  

‘Prin această decizie ne exprimăm solidaritatea şi sprijinul pentru partenerii noştri din UE – Lituania şi Polonia’, a scris Zaharieva pe Twitter, după o întâlnire cu lidera opoziţiei belaruse, Svetlana Ţihanovskaia, la un summit Globsec de la Bratislava.


Citește și : După ce a învins COVID-ul, cel mai populat oraş din Noua Zeelandă revine la normalitate

După Polonia şi Lituania, şi-au mai retras ambasadorii din Belarus alte patru ţări europene – Cehia, Estonia, Letonia şi Germania.

Belarus a acuzat Polonia şi Lituania de amestec în afacerile interne, după ce aceste ţări vecine au primit lideri în exil ai opoziţiei de la Minsk şi au refuzat să recunoască victoria preşedintelui Alexandr Lukaşenko în alegerile din 9 august. Criticii regimului belarus susţin că votul a fost fraudat, acuzaţie dezminţită de actualul şef al statului.

Citește și : Medicul lui Trump spune TOT despre starea de sănătate a președintelui american

Fosta republică sovietică şi-a rechemat vinerea trecută pentru consultări ambasadorii de la Varşovia şi Vilnius şi a cerut reducerea personalului diplomatic lituanian şi polonez de la Minsk. Polonia şi Lituania au refuzat să se conformeze şi şi-au rechemat la rândul lor ambasadorii din Belarus.