DISTRIBUIȚI

Oraşul bulgar Kozlodui, unde se află singura centrală nucleară din Bulgaria, a impus miercuri o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii în cadrul eforturilor de limitare a răspândirii infecţiei cu noul coronavirus, informează Reuters, potrivit agerpres.

Primarul localităţii, Marinela Nikolova, a semnat o dispoziţie care le interzice rezidenţilor şi vizitatorilor să părăsească locuinţele sau hotelurile în intervalul orar 22:00-06:00. Excepţii se aplică persoanelor cu urgenţe medicale şi lucrătorilor în schimburi.


Citește și: Polonezii dau dovadă de solidaritate în fața pandemiei de coronavirus

Bulgaria a anunţat marţi că numărul cazurilor confirmate de COVID-19 a urcat la 81.

”Fiecare municipalitate are autonomia de a introduce măsuri suplimentare în timpul stării de urgenţă şi există un obiectiv strategic pe teritoriul nostru (centrala nucleară de la Kozlodui, n.red.), aşa că trebuie să fim stricţi şi să nu facem compromisuri”, a adăugat Nikolova.

Centrala nucleară de la Kozlodui, aflată pe malul Dunării în apropierea frontierei cu România, are două reactoare de câte 1.000 de megawaţi, ce produc aproximativ o treime din necesarul de energie electrică al Bulgariei.

Citește și: Republica Moldova anunță primul deces provocat de COVID-19

Potrivit novinite.com, Bulgaria a decis marţi închiderea pentru două săptămâni a staţiunii de schi Bansko, după ce trei persoane au fost testate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Localnicii nu au voie să iasă pe străzi, cu excepţia cazurilor când merg la magazine alimentare, farmacii, bănci şi staţii de carburant. De asemenea, nicio persoană nu poate părăsi localitatea.

În prezent, la Bansko se află şi 200 de turişti străini, iar Ministerul de Externe bulgar a contactat mai multe ambasade. Grupurile mai mari vor părăsi localitatea în 24 de ore, iar restul turiştilor străini vor fi plasaţi în carantină, a precizat ministrul de externe bulgar Ekaterina Zaharieva.