DISTRIBUIȚI
Novinite

Bulgaria va fi afectată pe parcursul zilei de luni şi marţi de căderi însemnate de precipitaţii sub formă de ninsoare şi ploaie, pe alocuri însoţite de vânt puternic, a anunţat Institutul de Meteorologie şi Hidrologie local, conform Ministerul român al Afacerilor Externe într-un comunicat de presă, preluat şi de agerpres.

Mai multe regiuni sunt vizate de coduri galbene pentru aceste fenomene. Printre acestea – Vidin, Sofia, Veliko Târnovo Blagoevgrad, Plovdiv, Dobrici, Varna şi Şumen.


Citeşte şi: Rusia nu renunţă la Insulele Kurile

Aceste condiţii meteorologice impun circulaţia vehiculelor cu viteză adecvată şi echiparea acestora pentru condiţii de iarnă. Pe perioada instituirii codului de atenţionare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulaţiei rutiere din cauza formării de polei, a troienelor de zăpadă sau a vizibilităţii reduse în condiţii de precipitaţii însoţite de vânt puternic.

Informaţii despre starea vremii din Bulgaria se găsesc pe site-ul www.weather.bg, informaţii despre starea actuală a drumurilor de pe aplicaţia gratuită LIMA (n.a.- deocamdată doar în limba bulgară) www.lima.api.bg, de pe pagina de internet a Agenţiei „Infrastructura Rutieră” – www.api.bg şi non-stop de la numărul de telefon 070013020. În cadrul Agenţiei menţionate funcţionează pe parcursul întregului an, în regim non-stop, Centrul Situaţional, care colectează şi sintetizează datele privind situaţia drumurilor republicane/publice.

Citeşte şi: Lider al unui cartel mexican de droguri, MORT în închisoare