DISTRIBUIȚI
Operation World

Bulgaria a confiscat peste 1,35 de milioane de dolari în bancnote contrafăcute şi a arestat trei bărbaţi suspectaţi că făceau parte dintr-o reţea de crimă organizată care falsifica bani, au anunţat luni procurorii, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Cei trei suspecţi au fost arestaţi în oraşul Varna după ce în urma unor percheziţii la mai multe locaţii au fost descoperite prese de tipărit şi echipamente pentru producerea de bancnote false.


Citește și : Statele Unite autorizează opt ţări să cumpere petrol iranian

Luna trecută, autorităţile bulgare au percheziţionat o tipografie – cea mai mare descoperită în ultimii 11 ani – în care se fabricau bani contrafăcuţi şi a confiscat bancnote de euro şi dolari falşi în valoare de peste 14,3 milioane de dolari.

Bulgaria, stat membru UE, speră să adere la zona euro şi la spaţiul Schengen, însă trebuie mai întâi să dovedească faptul că depune eforturi serioase în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei şi a crimei organizate, notează Reuters.

Citește și : Sute de arestări în Pakistan după protestele islamiştilor ce au urmat achitării unei femei creştine condamnată la moarte pentru blasfemie