DISTRIBUIȚI
russiancouncil.ru

Bulgaria a blocat un transfer bancar în valoare de circa 890.000 de dolari către ambasada Rusiei din cauza sancţiunilor Uniunii Europene, a spus miercuri ministrul de finanţe Assen Vassilev, la câteva zile după ce Sofia a expulzat 70 de angajaţi ai reprezentanţei diplomatice ruse, relatează Reuters, potrivit agerpres.  

„Există un transfer bancar către ambasada rusă care cade direct sub incidenţa sancţiunilor Comisiei Europene. Nu există conturi bancare îngheţate”, a declarat Vassilev presei.


Citește și : Uzbekistan afirmă că a fost victima unui atac cu rachete trase de pe teritoriul Afganistanului

El a mai afirmat că ambasada rusă a încercat să obţină o derogare, întrucât fondurile erau necesare pentru a plăti salariile angajaţilor. Vassilev a spus că guvernul bulgar poartă în prezent negocieri cu Bruxellesul în legătura cu posibilitatea de a ridica sancţiunile pentru a permite transferul.

Bulgaria, ţară membră a UE şi a NATO şi fost aliat apropiat al Rusiei, a fost tulburată de tensiuni diplomatice după ce premierul demis Kiril Petkov a anunţat expulzarea a 70 de diplomaţi ai reprezentanţei diplomatice ruse din cauza unor îngrijorări privind spionajul.

Moscova a anunţat că va răspunde cu aceeaşi măsură, în timp ce ambasadoarea rusă la Sofia a precizat că va cere guvernului rus să închidă ambasada.

Citește și : În vizită la Ankara, premierul Italiei semnează acorduri de cooperare şi accentuează importanţa respectării drepturilor omului

Statele din UE şi alte ţări occidentale au adoptat sancţiuni economice puternice împotriva Rusiei din cauza invaziei sale din Ucraina.