DISTRIBUIȚI

Cooperarea la graniţa dintre Ungaria şi România funcţionează bine, iar dacă migranţii traversează această graniţă autorităţile ungare îi arestează şi îi trimit înapoi în România, afirmă Gyorgy Bakondi, principalul consilier de securitate internă al premierului ungar Viktor Orban, într-un interviu apărut joi în cotidianul Magyar Hirlap, citat de MTI, potrivit agerpres.

Responsabilul ungar menţionează în interviu că dacă traficul de la această graniţă se va transforma într-o rută principală de migraţie, la frontiera dintre Ungaria şi România ar putea fi construit un gard, după consultări cu autorităţile române.


Citeşte şi: MĂCEL la Kabul. Cel puţin 40 de morţi într-un atac terorist sinucigaş

Gyorgy Bakondi mai notează că autorităţile din România desfăşoară „activităţi serioase de supraveghere a graniţei” la frontiera româno-sârbă şi că este important faptul că Serbia îi ia înapoi pe migranţii reţinuţi.

Responsabilul ungar precizează de asemenea că începând din martie a.c. au avut loc 12.398 de încercări de trecere frauduloasă a secţiunii sudice a graniţei Ungariei, perioadă în care poliţia şi armata au împiedicat 6391 de migranţi să treacă ilegal gardul ridicat la frontiera cu Serbia şi au însoţit 6007 persoane înapoi de partea cealaltă. În acelaşi timp, 1220 de persoane din zona de tranzit au fost puse sub protecţie internaţională după ce au solicitat azil, iar 137 de presupuşi traficanţi de persoane au fost puşi sub acuzare.