DISTRIBUIȚI
mti

Bruxellesul încearcă să exercite presiuni asupra Europei centrale, dar Uniunea Europeană însăşi se află sub o presiune în creştere şi va trebui să-şi „reconsidere serios atitudinea” faţă de această regiune, a declarat Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, într-un interviu publicat luni în săptămânalul conservator polonez Sieci, preluat de MTI, potrivit agerpres.

Instituţiile UE „atacă” în primul rând Polonia şi Ungaria, dar recent au fost luate în vizor şi Slovenia şi Austria, pentru că „birocraţii de la Bruxelles nu pot tolera pe cineva care este diferit”, afirmă Gergely Gulyas. „În acest sens, Bruxelles este capitala iliberalismului”, adaugă acesta.


Citeşte şi: San Marino a votat pentru legalizarea avortului – Black News

Potrivit oficialului ungar, „nivelul de intervenţie în treburile interne ale Ungariei este fără precedent”, iar UE „nu poate admite că această parte a Europei este diferită de Occident (…) şi preferă să rişte stabilitatea Uniunii în loc să adopte o poziţie flexibilă”.

Citeşte şi: Premierul peruan ameninţă că NAŢIONALIZEAZĂ cel mai mare câmp de gaze naturale din America de Sud – Black News

Ungaria şi Polonia, ţări conduse de guverne conservatoare criticate de Bruxelles că încalcă valorile europene prin limitarea drepturilor comunităţii LGBT sau reformele în justiţie, sunt vizate de o serie de proceduri de infringement şi juridice declanşate împotriva lor de Comisia Europeană.