DISTRIBUIȚI
Sputnik

„Vocile antimaghiare” sunt mai puternice, iar „atacurile” asupra minorităţii maghiare au devenit mai dure în rândul elitei politice din România, a declarat marţi, în parlamentul de la Budapesta, ministrul de externe al Ungariei, Peter Szijjarto, cerând măsuri, potrivit MTI, relatează și agerpres.

Diplomaţia ungară „nu poate rămâne tăcută”, a adăugat el.


Citește și: SUA ‘nu vor permite niciodată Iranului să dezvolte arme nucleare’

Szijjarto a mai susţinut că, pe scena internaţională, „poziţia ungară nu poate fi neafectată de atacurile şi provocările anti-maghiare” atunci când sunt discutate chestiuni legate de România.

Potrivit MTI, el a protestat împotriva unor întâmplări recente de la o comemorare dintr-un cimitir militar din Primul Război Mondial din România şi a spus că este inacceptabil ca „oficialii ungari care au organizat evenimentul au fost sancţionaţi”, şi nu cei care au perturbat violent ceremonia.

Citește și: Rebelii yemeniți au atacat un aeroport din Arabia Saudită. Nouă civili au fost răniți!

Szijjarto a criticat de asemenea noua legislaţie privind administraţia publică din România, despre care spune că „va arunca România înapoi cu zece ani” în privinţa drepturilor minorităţilor.

Guvernul ungar este alături de partidul etnicilor maghiari din România, UDMR, în eforturile sale de a apăra drepturile obţinute de maghiarii din România, a mai adăugat ministrul.