DISTRIBUIȚI
Sputnik

Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, a respins criticile liderului social-democrat german Martin Schulz la adresa premierului Viktor Orban şi a politicii sale privind migraţia, precizând că acuzaţiile lui Schulz sunt nefondate, relatează agenţia vineri MTI, potrivit agerpres.

Într-un interviu acordat unui cotidian german, Schulz a calificat drept ”inacceptabil” ca unele state membre ale UE să depună mari eforturi pentru primirea de refugiaţi, în timp ce altele şi-au abandonat obligaţiile.


Citeşte şi: Furtună hibernală pe Coasta de Est a SUA

Potrivit lui Szijjarto, Schulz a atacat în mod constant Ungaria pentru politica sa, care ”îi protejează pe toţi germanii”. Ministrul ungar şi-a exprimat speranţa că Schulz, întorcându-se ”din ‘bula’ de la Bruxelles la realitatea germană”, se va confrunta cu acea realitate şi va vedea că acuzaţiile împotriva Ungariei sunt greşite.

”Dar a devenit clar că aceste speranţe sunt fără temei. Schulz nu este la curent cu fapte elementare. Cu toate acestea, ca cetăţean al unei ţări care se bucură de avantajele eforturilor Ungariei de a apăra graniţele externe ale spaţiului Schengen, întărind dreptul european, el este într-o poziţie confortabilă”, a afirmat Szijjarto, adăugând că Ungaria a cheltuit un miliard de euro pentru măsurile de securizare a graniţelor sale.

”Comisia Europeană a respins compensarea parţială a sumei respective, chiar dacă măsurile de la graniţa Ungariei protejează atât Germania, cât şi Uniunea Europeană ca întreg”, a declarat şeful diplomaţiei ungare, adăugând că lipsa de solidaritate nu este din partea Ungariei, ci din partea UE.