DISTRIBUIȚI
Sputnik

Ungaria îi solicită Uniunii Europene să accelereze negocierile de aderare a Muntenegrului la blocul comunitar şi ar dori ca negocierile de aderare să se încheie în cel mult patru ani, a declarat marţi, la Podgorica, ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, citat de MTI, potrivit agerpres.

Budapesta este un susţinător hotărât şi dedicat al integrării Muntenegrului în Uniunea Europeană, a spus Szijjarto, care a adăugat că securitatea Balcanilor Occidentali este în interesul securităţii europene, iar cea mai rapidă cale de realizare a acestui obiectiv este integrarea în UE.


Citeşte şi: Trenul DERAIAT în SUA circula cu 128 km/h pe un segment limitat la 48 km/h – FOTO/VIDEO

În opinia şefului diplomaţiei ungare, Muntenegru a devenit pe merit membră a NATO şi ţara merită să devină şi membră a UE.

”Podgorica este un pilon de stabilitate în Balcanii Occidentali şi de aceea integrarea Muntenegrului în UE ar contribui substanţial la stabilitatea regiunii, ceea ce are o influenţă semnificativă asupra securităţii întregului continent european”, a spus oficialul ungar.

În timpul vizitei sale la Podgorica, Peter Szijjarto a fost primit de preşedintele Filip Vujanovic şi de premierul Dusko Markovic şi s-a întâlnit cu omologul său muntenegrean şi cu miniştrii educaţiei, economiei şi integrării europene din guvernul muntenegrean.