DISTRIBUIȚI
euronews

Curtea de Apel Regională din Budapesta va începe în iulie audierile în cazul europarlamentarului independent Bela Kovacs, fost membru al partidului naţionalist radical ungar Jobbik, care a fost acuzat de spionare a instituţiilor Uniunii Europene, prejudicii provocate bugetului de stat şi utilizare de documente false, relatează marţi cotidianul Magyar Idok, citat de MTI, potrivit agerpres.

Kovacs, care a părăsit Jobbik după ce Biroul Central al Procuraturii a înaintat acuzaţii oficiale împotriva sa în decembrie 2017, neagă acuzaţiile, potrivit ziarului.


Citeşte şi: Mare opozant al lui Trump, acuzat că îşi bătea iubitele!Procurorul statului New York şi-a dat demisia

Procesul va începe pe 10 iulie cu o sesiune preliminară, a declarat purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel.

Oficiul pentru Protecţia Constituţiei a depus o plângere împotriva lui Kovacs în aprilie 2014 pentru infracţiunea de spionare a instituţiilor Uniunii Europene. Pe baza dosarului, procurorul public ungar a propus în luna mai a acelui an ca Parlamentul European să suspende imunitatea lui Kovacs, ceea ce PE a făcut un an şi jumătate mai târziu.

Autorităţile publice au invocat faptul că Kovacs s-a întâlnit în mod regulat cu diplomaţi ruşi şi a vizitat Moscova în fiecare lună, ca bază pentru suspiciunile lor că el spiona pentru Rusia, a declarat anterior procuratura. 

Citeşte şi: Două trenuri s-au ciocnit în Bavaria; doi morţi şi 14 răniţi