DISTRIBUIȚI
Reuters

Uniunea Europeană consideră propunerile britanice suficiente pentru a începe negocierea unui nou acord de Brexit, susţin surse din cadrul UE, după o întorsătură surprinzătoare la o întâlnire de joi între prim-ministrul britanic Boris Johnson şi omologul său irlandez Leo Varadkar, relatează Reuters.

Acum vor începe negocierile pentru obţinerea unui acord de divorţ revizuit, cu mai puţin de o săptămână înainte de summitul UE de la Bruxelles la care se speră că va avea loc finalizarea înţelegerii, potrivit agerpres.


Vineri, preşedintele Consiliului European Donald Tusk a declarat că a primit „semnale promiţătoare” de la Varadkar după întâlnirea sa cu Johnson, adăugând că „până şi cea mai mică şansă” de acord trebuie valorificată.

Citește și : Unitatea specială a GRU 29155 există, chiar dacă Kremlinul neagă

Principala problemă este frontiera dintre statul membru UE Republica Irlanda şi provincia Irlanda de Nord, care este parte a Marii Britanii.

Johnson a respins actuala clauză de „backstop” sau „plasa de siguranţă” şi a avansat propriile propuneri, dar acestea nu au reuşit să-i convingă pe oficialii UE.

Boris Johnson s-a angajat să părăsească UE pe 31 octombrie, cu sau fără acord.

Citește și : Giuliani avertizează din nou că va face dezvăluiri despre presupuse afaceri ilegale în România ale familiei Biden