DISTRIBUIȚI
leparisien.fr

Directorul executiv al Michelin, Jean-Dominique Senard poate fi o alegere bună pentru a conduce Renault, a declarat ministrul francez de finanțe Bruno Le Maire într-un interviu publicat duminică, citat de Reuters, potrivit mediafax.

Renault trebuie să găsească un înlocuitor pentru Carlos Ghosn, care este arestat în prezent în Japonia, acuzat de abateri financiare. Ghosn neagă acuzațiile.


Citește și : Cutremur puternic în Chile

Întrebat dacă Senard l-ar putea înlocui pe Ghosn, Le Maire a declarat ziarului France du Dimanche: „Este de datoria consiliului de administrație să examineze propunerile comitetului de numiri”.

„Statul francez, în calitate de acționar, dorește să se pronunțe. Ceea ce vă pot spune este că Jean-Dominique Senard are o competență recunoscută în industria auto. La Michelin, el și-a demonstrat capacitatea de a conduce o mare companie, și știe care sunt și responsabilitățile sociale ale acesteia”, a spus Le Maire.

Le Maire a declarat că nu a fost discutată nicio schimbare în structura deținerilor de acțiuni dintre Renault și Nissan.

Statul francez deține 15% din Renault, care deține o participație de 43,4% la Nissan. Nissan are o participație de 15% la Renault.

Citește și : Mii de persoane au participat la Belgrad la un protest față de regimul președintelui Aleksandar Vucic