DISTRIBUIȚI

Vedeta muzicii pop Britney Spears a denunţat duminică seara, într-un lung mesaj audio pe reţelele sociale, cei 13 ani de tutelă exercitaţi în principal de tatăl ei din cauza tulburărilor psihologice ale cântăreţei americane, relatează AFP, potrivit agerpres.

Tutela, decisă în 2008 şi care s-a încheiat printr-o hotărâre a unei instanţe judecătoreşti din Los Angeles pe 12 noiembrie, se afla în principal sub autoritatea lui Jamie Spears, tatăl lui Britney Spears.


Citeşte şi: Patru asociaţii ale judecătorilor europeni contestă aprobarea de către UE a planului polonez de relansare – Black News

În vârstă de 40 de ani, vedeta a mai făcut scurte declaraţii pe această temă după ridicarea tutelei, pe care a descris-o drept „abuzivă”, şi care a împiedicat-o să renunţe la sterilet, în pofida dorinţei ei de a avea mai mulţi copii.

Britney Spears s-a căsătorit în iunie cu logodnicul ei Sam Asghari, în vârstă de 28 de ani. Cuplul a anunţat în primăvară că vedeta muzicii pop a suferit un avort spontan.

Într-un mesaj audio de 22 de minute postat pe YouTube duminică seara şi dezvăluit de revista americană Variety, Britney Spears denunţă cu o voce tristă şi uneori răguşită cei 13 ani de viaţă sub „controlul” tatălui ei, cu aprobarea, potrivit vedetei, a „mamei”, a „fratelui” şi a „prietenilor” ei.

„Ce naiba am făcut ca să merit asta”, afirmă cântăreaţa în înregistrarea audio, acuzându-şi familia şi pe cei dragi că au „ucis-o literalmente”.

Artista consideră că tatăl ei, Jamie Spears, a „pedepsit-o” în cei 13 ani de tutelă împiedicând-o „să se poată vedea cu cineva sau să spună ceva”.

Citeşte şi: Austria cere UE să decupleze preţul energiei electrice de cel al gazelor – Black News

„Totul a fost organizat. Fără droguri, fără alcool, fără nimic. Pur abuz” de slăbiciune, a denunţat ea, acuzându-şi apropiaţii că „i-au dat sentimentul că (ea) nu era nimic”.

„Şi am acceptat”, a conchis Britney Spears.

Cu toate acestea, cântăreaţa a lansat vineri prima ei melodie în şase ani – un duet cu cântăreţul britanic Elton John, intitulat „Hold Me Closer”. Ultimul său album, „Glory”, a fost lansat în 2016.