DISTRIBUIȚI
Daily Express

Britanicul care a încurajat militanţi islamişti să-l atace pe prinţul George, în vârstă de patru ani, fiul cel mare al prinţului William, a pledat joi vinovat la acuzaţiile de pregătire de acte teroriste şi de încurajare a terorismului, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Husnain Rashid, în vârstă de 32 de ani, posta mesaje pe Telegram prin care încuraja jihadiştii să comită atacuri şi le furniza informaţii în legătură cu posibilele ţinte, precum stadioane de fotbal.


Vezi şi: SUA. Au apărut primele imagini luate din telefonul atacatorului din Parkland – VIDEO

Potrivit acuzării, acesta a postat şi o poză cu prinţul George, al treilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, lângă silueta unui luptător jihadist. Totodată, el a furnizat şi adresa şcolii frecventate de prinţul George, însoţită de mesajul „nici măcar familia regală nu va fi lăsată deoparte”.

Rashid a respins iniţial acuzaţiile, însă în timpul procesului său la tribunalul regal Woolwich din Londra el şi-a schimbat poziţia şi a pledat vinovat la acuzaţiile formulate împotriva lui de pregătire de acte teroriste şi de încurajare a terorismului, care se referă la fapte petrecute între octombrie 2016 şi aprilie a.c., a afirmat poliţia.

Citeşte şi: Atac cu cuţitul într-o gară din Germania. Agresorul a fost ucis – VIDEO

Decizia în cazul său va fi anunţată pe 28 iunie.

Procurorii au afirmat că Rashid mai avea în vedere ca ţinte parada de Halloween din New York şi gări din Australia şi făcea schimb de mesaje cu un terorist britanic din Siria, prezentat ca Omar Ali Hussain, pe care îl sfătuia cum să comită atacuri reuşite, între care doborârea de avioane cu ajutorul laserelor.