DISTRIBUIȚI
Daily Mail

Bărbatul britanic contaminat cu agentul neurotoxic Noviciok în urmă cu zece zile şi-a recăpătat conştienţa şi se află în prezent în stare critică, dar stabilă, a anunţat marţi spitalul districtual din Salisbury, oraş situat în sud-vestul Angliei, transmite Reuters, conform agerpres.

Charlie Rowley a fost contaminat alături de Dawn Sturgess (44 de ani), care a decedat duminică, cu acelaşi agent neurotoxic utilizat în atacul asupra fostului spion rus Serghei Skripal şi fiicei sa Iulia, în luna martie.


Citește și : ONU: Peste 800 de copii-soldat au fost recrutaţi în 2017 în Yemen

”Am observat o mică ameliorare, dar semnificativă referitoare la situaţia lui Charlie Rowley. El este în stare critică, dar stabilă”, a spus Lorna Wilkinson, directoare în cadrul spitalului districtual din Salisbury.

Poliţia britanică a anunţat că Sturgess a manipulat un obiect contaminat cu Noviciok, la Amesbury, localitate situată la 13 kilometri de oraşul Salisbury, unde în luna martie Serghei Skripal şi fiica sa Iulia au fost contaminaţi cu Noviciok. Londra a acuzat Rusia pentru acel caz, dar Moscova a negat constant orice eventuală implicare.

Citește și : Americanii din Londra, sfătuiți să aibă o atitudine reticentă pe timpul vizitei președintelui Trump