DISTRIBUIȚI
Daily Mail

Britanicul Charlie Rowley, contaminat cu agentul neurotoxic Noviciok în urmă cu 11 zile, a ieşit din starea critică, a anunţat miercuri spitalul districtual din Salisbury, oraş situat în sud-vestul Angliei, transmite AFP, potrivit agerpres.

”Nu mai este în stare critică. Starea lui este totuşi gravă, dar stabilă”, a declarat Lorna Wilkinson, directoare în cadrul spitalului districtual din Salisbury.


Citește și : Macron se va întâlni cu Putin duminică, în marja finalei Cupei Mondiale de Fotbal

”În cursul nopţii Charlie Rowley a făcut progrese suplimentare. Rămâne încă un drum de parcurs pentru Charlie, dar progresul pe care l-am constatat până în prezent ne dă motive de optimism”, a adăugat ea.

Charlie Rowley (45 de ani) a fost contaminat alături de Dawn Sturgess (44 de ani), care a decedat duminică, cu acelaşi agent neurotoxic utilizat în atacul asupra fostului spion rus Serghei Skripal şi fiicei sa Iulia, în luna martie.

Citește și : Macron le-a adresat un apel liderilor NATO ‘să nu fragilizeze Alianţa’

Poliţia britanică a anunţat că Sturgess a manipulat un obiect contaminat cu Noviciok, la Amesbury, localitate situată la 13 kilometri de oraşul Salisbury, unde în luna martie Serghei Skripal şi fiica sa Iulia au fost contaminaţi cu Noviciok. Londra a acuzat Rusia pentru acel caz, dar Moscova a negat constant orice eventuală implicare.