DISTRIBUIȚI
Daily Express

Regatul Unit va emite certificate de vaccinare anti-COVID-19 pentru locuitorii săi dacă ele sunt solicitate de alte state, deşi nu intenţionează să le introducă pentru uz în interiorul ţării, a afirmat marţi coordonatorul britanic al campaniei de vaccinare Nadhim Zahawi, potrivit Reuters, potrivit agerpres.

”La nivel internaţional, dacă alte ţări vor cere un certificat de vaccinare, atunci cred că este corect să facilităm acest lucru”, a declarat Zahawi într-un interviu pentru BBC.


Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Vanuatu

”Nu avem în vedere utilizarea internă a paşapoartelor de vaccinare, nu este în intenţia noastră. Aşa cum a explicat prim-ministrul, calea de urmat cred că va fi programul naţional de vaccinare combinat cu testarea rapidă”, a adăugat demnitarul britanic.

Citeşte şi: Atac cu rachete asupra unei baze americane din Erbil

El a mai spus că Regatul Unit se aşteaptă ca livrările de vaccinuri să crească luna viitoare şi că este optimist cu privire la atingerea ţintei de administrare, până la finalul lunii aprilie, a primei doze la 32 de milioane de persoane din primul grup prioritar.