DISTRIBUIȚI

Brigitte Macron s-a declarat luni ”fericită că femeile vorbesc” despre hărţuire şi violenţe sexiste şi sexuale la care pot fi supuse zilnic, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Sunt foarte fericită că femeile vorbesc. Poate că tot răul va fi spre bine”, a declarat soţia şefului statului francez, întrebată despre cazul producătorului american Harvey Weinstein, în timpul unei vizite la o instituţie şcolară de la Paris, cu ocazia dictării anuale organizate de Asociaţia europeană împotriva leucodistrofiilor, nişte bolii genetice rare.


În contextul în care. în urma scandalului Weinstein în Statele Unite, un apel la denunţarea hărţuirii la locul de muncă a devenit viral pe Twitter în acest weekend – sub hashtagul #balancetonporc -, feministele se felicită de o multiplicare a dezbaterilor.

Marlène Schiappa, secretarul de stat însărcinat cu egalitatea între femei şi bărbaţi, a anunţat că intenţionează să prezinte anul viitor un proiect de lege împotriva violenţelor sexiste şi sexuale, cu scopul de a asigura ”o justă sancţionare judiciară şi societală”.