DISTRIBUIȚI
iuvmpress.com

Reprezentantul special al Statelor Unite pentru Iran, Brian Hook a declarat vineri că amenințările lansate de către autoritățile de la Teheran nu vor duce decât la o izolare și mai accentuată a Iranului la nivel internațional, informează site-ul agenției de presă Reuters, scrie mediafax.

Declarația oficialului american vine la scurt timp după ce liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei a declarat că Gardienii Revoluției din Iran ar putea acționa și în afara granițelor în lupta împotriva Statelor Unite.


Citește și : Consumatorii din UE mai bine protejaţi, datorită noilor competenţe ale autorităţilor naţionale de protecţie a consumatorilor

„Atât timp cât regimul amenință întreaga lume, va deveni mai izolat. Până când Iranul nu se va comporta ca o națiune normală, izolarea în care se află se va adânci”, a declarat Hook.

Vineri, în cadrul primei sale predici din ultimii opt ani, Khamenei a declarat, în fața enoriașilor care scandau „Moarte Americii” că Gardienii Revoluției ar putea să acționeze în afara granițelor Iranului ca răspuns la o operațiune militară a Statelor Unite care a dus la moartea unuia dintre principalii lideri de la Teheran, generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei.