DISTRIBUIȚI
IrishCentral

Ieşirea Regatului Unit din UE nu a jucat aproape niciun rol în opţiunea de vot a irlandezilor la alegerile legislative desfăşurate sâmbătă, potrivit unui sondaj comandat de mai multe instituţii media din Irlanda, consemnează agenţia DPA, scrie agerpres.

Puţin peste 1% dintre persoanele chestionate în cadrul acestui sondaj au indicat Brexitul drept cea mai importantă temă în decizia lor privind votul, potrivit postului RTE. Şi tema imigraţiei a fost menţionată tot de puţin peste 1% dintre cei sondaţi ca fiind esenţială în opţiunea lor de vot.


Citește și : Furtuna Ciara provoacă perturbări ale traficului în nordul Europei

Cei mai mulţi dintre participanţii la sondaj s-au declarat preocupaţi în special de sănătate şi de preţul la locuinţe. De asemenea, mai puţin de 10% dintre cele peste 5.000 de persoane intervievate în sondaj au menţionat vârsta de pensionare, schimbările climatice şi şomajul printre problemele care au contat cel mai mult în opţiunea lor de vot.

Conform sondajelor la ieşirea de la urne, competiţia este strânsă între cele trei principale partide irlandeze, formaţiunea de centru dreapta aflată la putere Fine Gael, partidul republican de stânga Sinn Fein şi formaţiunea de opoziţie Fianna Fail.

Citește și : Aterizare forţată a unui Boeing în nord-vestul Rusiei