DISTRIBUIȚI
Politico Europe

Comisarul european pentru afaceri economice, Pierre Moscovici, şi-a exprimat speranţa miercuri la Davos (Elveţia) că dezbaterea organizată săptămâna viitoare în parlamentul britanic va duce la apariţia unor ”piste spectaculoase” pentru a se ajunge la deblocarea crizei privind Brexit-ul, relatează AFP, scrie agerpres.

”Va avea loc o foarte mare dezbatere în Camera Comunelor săptămâna viitoare, şi probabil un vot pe 29 ianuarie, şi vom avea nevoie de piste pe care să lucrăm”, a declarat pentru AFP fostul ministru francez.


Citește și : Parlamentul Letoniei îl confirmă ca premier pe Krisjanis Karins

Dacă renegocierea acordului privind Brexit-ul rămâne exclusă, ”noi piste pot apărea, probabil chiar piste spectaculoase, cine ştie”, a adăugat el.

Moscovici s-a exprimat la Forumul economic mondial de la Davos, unde toţi se gândesc la agitaţia provocată de separarea Regatului Unit de Uniunea Europeană.

Acordul negociat aprig între Londra şi Bruxelles a fost respins cu o majoritate foarte largă de către parlamentul britanic, făcând să apară riscul unui Brexit fără un acord la data-limită 29 martie.

Premierul britanic Theresa May s-a angajat să organizeze o dezbatere, urmată de un vot, pentru găsirea unei soluţii la criză pe 29 ianuarie.

Mai mulţi deputaţi intenţionează să ceară o amânare a datei de ieşire a regatului din UE, chiar un nou referendum.

Citește și : May: Decizia rămâne aceeaşi: niciun acord, un acord sau niciun Brexit