DISTRIBUIȚI

Prim-ministrul britanic Theresa May a declarat joi, la sosirea la summitul Uniunii Europene de la Bruxelles, că le va prezenta liderilor europeni ‘planuri ambiţioase’ pentru ca negocierile cu privire la Brexit să avanseze în săptămânile următoare, transmite Reuters, potrivit agerpres.

‘Vom examina progresele concrete care au fost făcute în negocierile noastre de ieşire (din UE) şi vom stabili planuri ambiţioase pentru săptămânile următoare. Eu, de pildă, vreau în mod special să văd o urgenţă în ajungerea la un acord cu privire la drepturile cetăţenilor’, le-a declarat dna May reporterilor, la sosirea la summitul de la Bruxelles.


Citeşte şi: Guvernul de la Madrid INVOCĂ Articolul 155 şi va ridica autonomia Cataloniei

Ea a precizat că se va angaja ca Marea Britanie să continue cooperarea cu UE în domenii precum securitatea şi apărarea.

‘Am prezentat în urmă cu câteva săptămâni, la Florenţa, o agendă foarte ambiţioasă şi o viziune pentru viitorul nostru parteneriat între UE şi Regatul Unit’, a menţionat Theresa May.

‘În centrul acestuia rămân cooperarea în probleme-cheie şi răspunsul la provocările comune cu care ne confruntăm. Acel discurs a prezentat o viziune ambiţioasă şi sunt nerăbdătoare să putem înregistra progrese în săptămânile viitoare’, a mai declarat şefa executivului britanic.