DISTRIBUIȚI
cotidianul.md
Union Flags and European Union flags fly near the Elizabeth Tower, housing the Big Ben bell, during the anti-Brexit 'People's March for Europe', in Parliament Square in central London, Britain September 9, 2017. REUTERS/Tolga Akmen

Tytti Tuppurainen, ministrul Afacerilor Europene din Finlanda, a declarat miercuri că Brexit reprezintă „un scenariu periculos de realist”, potrivit Reuters, scrie mediafax.

„Ieșirea Marii Britanii din UE este un scenariu periculos de realist”, a spus Tuppurainen, a cărei țară deține președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Ea a făcut această declarație în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European.


Citește și : Congresul SUA îl ameninţă pe Erdogan că va plăti ‘foarte scump’ ofensiva lansată în Siria

Totodată, oficialul finlandez a adăugat că Blocul comunitar este pregătit să facă față unui Brexit fără Acord.

„Ieșirea Marii Britanii din UE este un scenariu periculos de realist”, a spus Tuppurainen, miercuri, în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European.

Uniunea Europeană a reacţionat cu reticenţă la noile propuneri formulate de Guvernul de la Londra şi a anunţat că le va analiza în profunzime.

Boris Johnson a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

Citește și : Marşuri otomane acompaniază la frontieră atacurile din Siria