DISTRIBUIȚI
Coffee House - The Spectator

Fostul ministru britanic pentru Brexit Dominic Raab a declarat duminică că proiectul de acord al premierului Theresa May este total greşit, apreciind că încă se poate schimba cursul acordului, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Raab, care a demisionat joi declarând că nu poate susţine proiectul de acord, a declarat că o va susţine pe premierul britanic Theresa May în cazul unui vot de încredere. El a apreciat că discuţiile privind conducerea conservatorilor distrag atenţia într-un moment în care guvernul ar trebui să se concentreze pe Brexit.


Citește și : Doi morţi în urma prăbușirii unui avion din timpul celui De-al Doilea Război Mondial în Texas

„Încă mai cred că se poate ajunge la o înţelegere, dar este foarte târziu şi trebuie să schimbăm cursul”, a declarat Raab pentru BBC, adăugând că schimbările ar trebuie făcute înainte ca proiectul de acord să fie prezentat parlamentului deoarece unii parlamentari nu l-ar susţine în actuală formă. „Este foarte important să acţionăm acum”, a subliniat el.

Dominic Raab şi-a dat demisia joi în semn de protest faţă de acordul prim-ministrului Theresa May pentru ieşirea din UE. Raab a spus că planul Theresei May ameninţă integritatea Marii Britanii. El a mai afirmat că aranjamentul privind Irlanda de Nord este acum punctul de pornire pentru convorbiri privind viitoarele relaţii, care vor prejudicia grav a doua fază a negocierilor.

Citește și : Bilanțul incendiilor din California – 76 de morți și aproape 1300 de oameni dispăruți