DISTRIBUIȚI
Shutterstock

Formațiunea britanică de opoziție, Partidul Laburist, ar trebui să susțină rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană, în cazul în care va fi organizat un al doilea referendum privind Brexit, a declarat Keir Starmer, purtătorul de cuvânt al formaţiunii de centru-stânga, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

„Dacă va exista un vot public care să acționeze pentru a bloca orice înțelegere făcută de Theresa May. Dacă aceasta este poziția, atunci, din perspectiva mea, alegerea ar fi să rămânem”, a declarat Starmer.


Citește și : Un autobuz a explodat în centrul orașului Stockholm

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt a informat că partidul nu va încerca să susțină în Parlamentul un al doilea referendum.

Premierul a precizat că va propune un nou vot parlamentar pe tema Acordului Brexit până pe 12 martie. Dacă textul va fi respins din nou, pe 13 martie va adresa Camerei Comunelor întrebarea dacă preferă ieşirea Marii Britanii din UE fără niciun acord. Uniunea Europeană ar avea disponibilitatea de a aproba o amânare scurtă a ieşirii Marii Britanii din organizaţie dacă Guvernul de la Londra va cere acest lucru, au transmis unii oficiali europeni.

Marea Britanie ar urma să iasă din Uniunea Europeană pe 29 martie, dar Guvernul Theresa May speră să obţină concesii suplimentare din partea Bruxellesului pentru a putea evita producerea unui Brexit fără acord.

Citește și : Un avion al Ethiopian Airlines cu 157 de persoane la bord s-a prăbușit la scurt timp după decolare