DISTRIBUIȚI
afp

Premierul Marii Britanii, Theresa May, a confirmat luni după-amiază decizia de amânare a votului parlamentar pe tema Acordului Brexit, precizând că va merge la Bruxelles pentru noi discuţii cu liderii Uniunii Europene.

Citește și : Premierul Theresa May va pleca la Bruxelles pentru a încerca să renegocieze backstop-ul pentru Irlanda de Nord(oficial britanic)


Propunerea privind frontiera nord-irlandeză „nu le oferă la suficienţi colegi garanţiile de care au nevoie”, a declarat Theresa May în Camera Comunelor, scrie Mediafax.

„Camera Comunelor se confruntă cu o întrebare fundamentală: Vrea într-adevăr să producă Brexit? Va trebui să ne întrebăm dacă putem face un compromis”, a afirmat Theresa May, citată de postul Sky News.

Referindu-se la organizarea unui nou referendum, Theresa May a apreciat că acest lucru „riscă să dividă ţara din nou”.

Premierul Marii Britanii a precizat că va încerca să discute din nou cu lideri ai Uniunii Europene despre statutul special al provinciei britanice Irlanda de Nord, deşi Comisia Europeană a semnalat că Acordul Brexit nu va fi renegociat.

De asemenea, Theresa May le-a spus deputaţilor britanici că menţinerea Marii Britanii în uniunea vamală comunitară presupune acceptarea libertăţii de circulaţie a persoanelor.

Citește și : Preşedintele francez a discutat la Palatul Elysée cu partenerii sociali şi politicieni înaintea declaraţiei pe care o va face în cursul serii