DISTRIBUIȚI
Reuters

Theresa May se va întâlni cu preşedintele francez Emmanuel Macron joi înainte de Consiliul European în cadrul căruia premierul britanic va cere amânarea Brexitului până pe 30 iunie, a declarat o purtătoare de cuvânt citată de Reuters, potrivit Agerpres.

Miercuri, Franţa a ameninţat cu respingerea cererii lui May de amânare a Brexitului dacă nu va putea furniza suficiente garanţii că parlamentul britanic va putea aproba acordul său de divorţ.


Citește și : UE27 se orientează spre o respingere a datei de 30 iunie pentru amânarea Brexitului (surse diplomatice)

Purtătoarea de cuvânt a mai declarat presei că ea „respinge categoric” orice sugestie că un discurs susţinut de Theresa May miercuri seară i-ar pune în pericol pe parlamentari, după ce ea a afirmat că publicul s-a săturat de disputele şi jocurile politice.

La începutul oficial al summitului, Theresa May îi va informa pe cei 27 de omologi ai săi despre intenţiile guvernului britanic, înainte ca aceştia să discute cererea ei de amânare a Brexitului, notează dpa.

Între timp, liderul opoziţiei Jeremy Corbyn a efectuat şi el o vizită la Bruxelles pentru a căuta sprijin pentru o alternativă la acordul de Brexit al lui May care să păstreze Marea Britanie într-o legătură mai strânsă cu UE.

Citește și : Ciclonul Idai a devastat Zimbabwe: 200.000 de oameni au nevoie urgentă de ajutor

„Întâlnirile de azi dimineaţă au fost pozitive”, le-a spus Corbyn jurnaliştilor după discuţii cu negociatorul şef pentru Brexit al UE Michel Barnier şi mai mulţi lideri naţionali.

„Am făcut ceea ce cred că ar trebui să facă guvernul în loc să readucă în Parlament un acord respins de două ori, respectiv să caute o alternativă constructivă”, a spus el.