DISTRIBUIȚI
zuma press

Discuţiile dintre guvernul britanic şi opoziţia laburistă pentru a ieşi din impasul cu privire la Brexit se apropie de etapa concluziilor, a anunţat marţi un purtător de cuvânt oficial, presa sugerând că acestea s-ar putea încheia la mijlocul săptămânii viitoare, transmite AFP, scrie Agerpres.

Ultimele discuţii dintre reprezentanţii guvernului condus de premierul Theresa May şi membrii Partidului Laburist, principala formaţiune din opoziţie, s-au desfăşurat luni.


Citește și : Venezuela: Un lider militar din tabăra Maduro a fost împuşcat în urma confruntărilor cu opoziția

Aceste negocieri urmăresc să găsească o rezolvare în dosarul ieşirii din UE, a cărei dată, fixată iniţial pentru 29 martie, a fost amânată de două ori, pentru 12 aprilie, apoi pentru 31 octombrie, în lipsa unei majorităţi în parlament care să aprobe acordul de retragere.

„Ieri (luni) seară, au avut loc discuţii serioase şi constructive şi ne pregătim să purtăm noi discuţii în următoarele zile”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului.

„Următoarele discuţii vor fi programate pentru a ne îndrepta spre o concluzie în acest dosar”, a adăugat el. „Guvernul este pe deplin conştient despre necesitatea de a face progrese”, a subliniat purtătorul de cuvânt.

În această săptămână nu este aşteptat niciun anunţ, din cauza alegerilor locale care sunt programate joi în Regatul Unit. Presa britanică s-a făcut însă marţi ecoul zvonurilor despre dorinţa guvernului de a decide la mijlocul săptămânii viitoare dacă se poate obţine un acord ori discuţiile trebuie abandonate.

Citește și : Venezuela: Unul dintre liderii opoziţiei, adăpostit de Chile în propria ambasadă, după ce a evadat

Theresa May a anunţat deja că, în absenţa unui compromis cu opoziţia, va supune votului deputaţilor diferite opţiuni.

Parlamentul de la Londra a respins deja de trei ori acordul încheiat în noiembrie de guvernul May cu Bruxelles cu privire la Brexit, precum şi toate scenariile alternative propuse de deputaţi.