DISTRIBUIȚI

Australianul care, la 15 martie, a ucis 51 de persoane şi a rănit alte câteva zeci în două moschei din Christchurch a fost inculpat pentru terorism, a anunţat marţi poliţia din Noua Zeelandă, transmite dpa, potrivit agerpres.

Împotriva lui Brenton Tarrant a fost formulată acuzaţia de terorism în baza legii antiteroriste din 2002, a precizat poliţia într-un comunicat.


Citeşte şi: Trump este deschis unui dialog cu Iranul şi aşteaptă primul pas al Teheranului

Împotriva lui Trenton au mai fost formulate încă un cap de acuzare de omor, după decesul unui cetăţean turc la începutul acestei luni, şi două de tentativă de omor.

În total, australianul va trebui să răspundă la 51 de capete de acuzare pentru omor şi 41 de capete de acuzare pentru tentativă de omor.

Brenton Tarrant, un adept autodeclarat al ‘supremaţiei albilor’, este acuzat că a deschis focul în moscheile al-Noor şi Linwood pe 15 martie, în cel mai grav atac armat comis în această ţară.

Citeşte şi: Americanii subestimează puterea Huawei!

La 28 aprilie, australianul de 28 de ani a fost audiat prin videoconferinţă la Înalta Curte din Christchurch din sigura închisoare de maximă securitate din Noua Zeelandă, aflată în oraşul Auckland, la peste 1.000 km nord de locul atentatelor.

Inculpatul urmează să fie supus unui examen psihiatric şi va fi adus din nou în faţa instanţei la data de 14 iunie.