DISTRIBUIȚI
Sputnik Brasil

Laura G. Brent, ofițer în domeniul apărării cibernetice în cadrul NATO, a declarat, la Black Sea and Balkans Security Forum, ca aliații NATO s-au angajat să utilizeze întreg spectrul de capabilități pentru a descuraja și contracara amenințările cibernetice, inclusiv cele parte a campaniilor hibrid, potrivit mediafax.

„În 2014, NATO a anunțat în mod clar că un atac cibernetic ar putea conduce la invocarea Articolului 5” privind apărarea, a afirmat Brent, ofițer în domeniul apărării cibernetice în cadrul diviziei de provocări emergente de securitate a NATO.


Citește și : Antonio Guterres ‘condamnă’ atacurile împotriva navelor civile în Golf

„În 2016, aliații au recunoscut spațiul cibernetic este un domeniu de operațiuni, așa că, în mod fundamental, aceasta înseamnă că trebuie să ne apărăm în spațiul cibernetic, la fel ca în alte domenii, cum ar fi aerian, terestru, maritim, și să ne menținem libertatea de acțiune și decizie în acest domeniu”, a explicat oficialul NATO.

„Aliații s-au angajat foarte clar să folosească întreg spectrul de capabilități, inclusiv cibernetice, pentru a descuraja și contracara amenințările cibernetice, inclusiv cele ce sunt parte a campaniilor hibrid”, a afirmat Laura Brent.

Citește și : Închisoare pe viață pentru un american care a ucis trei tineri musulmani în Carolina de Nord