DISTRIBUIȚI
MyNorthwest.com

Ruperea barajului minier din Brazilia, în urma căruia cel puțin 115 persoane au murit, iar alte 248 sunt date dispărute, considerat un dezastru aproape iminent în condițiile unei legislații permisive și personalului insuficient, afirmă experți, iar o înregistrare recentă arată momentul dezastrului, potrivit mediafax.

O înregistrare dată publicității recent arată momentul ruperii barajului minier și avalanșa de noroi și deșeuri feroase care s-a revărsat peste o parte din localitatea Brumadinho din statul Minas Gerais și a contaminat râurile din aval.


Citește și : Cutremur cu magnitudinea de 6,1 grade în largul Indoneziei

„Minas Gerais are o istorie seculară ca fiind indulgentă cu sectorul minier. Este ceva cultural „, a declarat deputatul brazilian Joao Vitor Xavier, relatează agenția The Associated Press.

Oficialul a mai afirmat că industria minieră reușește să convingă populația și autoritățile prezentând beneficiile economice ale proiectelor, însă pun profitul mai presus de siguranța.

Mai mult, astfel de catastrofe s-ar putea produce din nou, în contextul în care autoritățile braziliene încearcă să facă mai permisivă legislația minieră în numele dezvoltării economice.

Citește și : Un militar ucis şi cinci răniţi, într-un atac în sud-estul Iranului