DISTRIBUIȚI

Brazilia a început luni producţia pe scară largă a vaccinului AstraZeneca la principalul centru de cercetare Fiocruz din Rio de Janeiro, potrivit presei locale, citată marţi de DPA, potrivit agerpres.

Vaccinul produs cu medicamente importate din China a trecut de testele necesare şi 3,8 milioane de doze se aşteaptă să fie predate Ministerului Sănătăţii din Brasilia până la sfârşitul lunii martie.


Citeşte şi: Joe Biden LIMITEAZĂ atacurile cu drone

Sosirea recentă a unui transport de materii prime pentru a fabrica 12,2 milioane de doze de vaccin AstraZeneca a adus noi speranţe legate de vaccinare pe fondul răspândirii rapide a coronavirusului în Brazilia.

Cu Fiocruz, Brazilia are o fabrică de vaccinuri considerată cea mai mare din America Latină.

Până la jumătatea anului, Fiocruz îşi propune să producă un număr de 110 milioane de doze de vaccin AstraZeneca împotriva coronavirusului folosind produse farmaceutice importate.

În a doua jumătate a anului, datorită transferurilor de tehnologie, vor putea fi produse încă 110 milioane de doze complet independent.

Citeşte şi: Un miliardar israelian reintră pe lista neagră a americanilor

Ţara sud-americană a început vaccinările în ianuarie.

Până în prezent, s-a dovedit că peste 11 milioane de persoane sunt infectate cu coronavirus în Brazilia.

Peste 266.000 de pacienţi au murit din cauza virusului. Cifre superioare au fost înregistrate doar în Statele Unite şi India.