DISTRIBUIȚI
Colégio Web

Fostul preşedinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva, aflat începând din aprilie în închisoare pentru corupţie, a fost desemnat oficial sâmbătă candidat al Partidului Muncitorilor la alegerile prezidenţiale din Brazilia, chiar dacă există o mare probabilitate ca această candidatură să fie invalidată, transmit AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Oficializarea candidaturii lui Lula da Silva, în vederea obţinerii celui de-al treilea mandat, este o manieră de ‘a înfrunta un sistem putred’, a afirmat preşedintele Partidului Muncitorilor brazilian, Gleisi Hoffmann, în faţa a 2.000 de susţinători ai formaţiunii.


Citește și : Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în centrul Elveţiei; mai mulți morți

Luiz Inacio Lula da Silva a fost acuzat în 2016 că a încercat să cumpere tăcerea fostului director al companiei de stat Petrobras Nestor Cervero. Fostul preşedinte, care a respins toate acuzaţiile împotriva sa, consideră că este victima unui complot pentru a-l împiedica să revină la putere.

Acuzat că a primit un apartament la malul mării pentru a favoriza o firmă de construcţii să obţină mai multe contracte, el ispăşeşte o pedeapsă de 12 ani şi o lună de închisoare.

Citește și : Ministrul chinez de Externe speră ca relațiile dintre China și Australia să revină la normal în curând