DISTRIBUIȚI
France 24

ArcelorMittal a anunţat vineri evacuarea, ”ca măsură de precauţie”, a unei comunităţi de 200 de persoane din jurul barajului său minier inactiv de la Serra Azul, în sud-estul Braziliei, la două săptămâni după ruperea unui baraj vecin, relatează AFP, scrie agerpres.

După ”o examinare foarte minuţioasă”, grupul siderurgic ”a luat decizia de a pune în practică planul de evacuare” legat de barajul minier de la Serra Azul, inactiv din 2012, a anunţat el într-un comunicat.


Citește și : Kurzii critică retragerea trupelor americane din Siria

Pe 25 ianuarie, ruperea barajului minei Corrego do Feijao, proprietate a grupului Vale situată în statul brazilian Minas Gerais (sud-est), a provocat o maree de nămol care a luat cu ea totul, provocând cel puţin 150 de morţi şi 182 de dispăruţi, potrivit ultimului bilanţ oficial provizoriu.

Aproximativ 200 de membri ai unei comunităţi situate la cinci kilometri în aval de barajul de la Serra Azul au fost evacuaţi, ”ca măsură de precauţie”, şi plasaţi în ”locuri de cazare temporară”, ”în acord” cu autorităţile locale.

Citește și : Merkel îl contrazice pe Trump: ‘Jihadiștii din Siria nu sunt încă învinși!’

Mina Serra Azul este situată la Itatiaiuçu, în Minas Gerais. Barajul cu reziduuri, care este un baraj în amonte, este inactiv din octombrie 2012.