DISTRIBUIȚI
Wikipedia

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro l-a numit în funcţia de ministru al justiţiei pe André Mendonça, după demisia de vineri a lui Sergio Moro, care l-a acuzat pe şeful statului de ”ingerinţe politice” în probleme judiciare, transmite Reuters, scrie agerpres.

Mendonça, în vârstă de 47 de ani, a fost anterior procuror general al Braziliei şi, la un moment dat, a fost luat în considerare pentru a fi numit la Curtea Supremă.


Citește și : O israeliancă a fost ÎNJUNGHIATĂ în plină stradă (VIDEO). Atacatorul este un palestinian de 19 ani!

În calitate de procuror general, Mendonça este creditat cu recuperarea a circa 7,5 miliarde de reali (1,33 miliarde de dolari) de la companii acuzate de corupţie, în urma unor înţelegeri cu parchetul prin care acestea au fost de acord să coopereze cu ancheta.

Conform aceluiaşi decret publicat marţi, Bolsonaro l-a numit la conducerea poliţiei federale pe Alexandre Ramagem, fost şef al Agenţiei de informaţii a Braziliei (Abin), în locul lui Mauricio Valeixo, demis de preşedinte vineri.

Ramagem este un prieten apropiat al familiei lui Bolsonaro, iar în campania electorală se ocupa de securitatea acestuia atunci când viitorul preşedinte a fost înjunghiat în 2018.

Alexandre Ramagem conducea agenţia de informaţii din iulie 2019.

Citește și : VIDEO – Instalarea ultimului tronson al noului pod de la Genova, o RAZĂ de SPERANȚĂ pentru italieni

Sergio Moro, un fost judecător devenit popular pentru trimiterea în închisoare a unor politicieni şi oameni de afaceri corupţi, a anunţat vineri că demisionează din guvern după ce Bolsonaro l-a demis pe şeful poliţiei federale din motive personale şi politice.

Luni seară, Curtea Supremă a Braziliei a transmis că a autorizat o investigaţie ce îl vizează pe Jair Bolsonaro, în urma acuzaţiilor că preşedintele ar fi influenţat politic poliţia federală.