DISTRIBUIȚI
The Brazilian Report

Curtea Supremă din Brazilia a decis sancționarea homofobiei, acesta fiind un pas important pentru minoritățile sexuale dintr-una dintre cele mai periculoase țări pentru comunitatea LGBTQ (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali, queer) din lume, potrivit Reuters, scrie mediafax.

Homofobia este astfel considerată în această țară o infracțiune similară rasismului.


Citește și : Putin: Ieşirea SUA din acordul cu Iranul nu doar că destabilizează situaţia din regiune, ci poate submina regimul de neproliferare nucleară

Congresul brazilian – unde conservatorii dețin majoritatea și care este influențat puternic de bisericile evanghelice – urmează să adopte o lege care să creeze cadrul juridic pentru sancționarea acestui tip de discriminare.

Brazilia se alătură astfel unor țări conservatoare și catolice din America Latină unde au fost luate măsuri în favoarea drepturilor LGBT.

Potrivit unui raport al NGO Grupo Gay de Bahia, care colectează date de peste patru decenii, în 2017 au fost înregistrate 387 de crime și 58 de sinucideri legate de „homotransfobie”, în creștere cu 30% față de anul anterior.

Actele de rasism pot fi pedepsite cu 1-3 ani de închisoare sau cu amendă.

Decizia luată joi de Curtea Supremă din Brazilia este cea mai recentă dintr-un val de hotărâri pozitive privind drepturile LGBT din America Latină.

Brazilia a legalizat deja căsătoriile homosexuale, alături de Argentina, Columbia, Uruguay și, începând de miercuri, Ecuador.

Citește și : Liderul musulmanilor conservatorilor britanici îl compară pe Boris Johnson cu Hitler