DISTRIBUIȚI
NewsBeezer

Partidul Conservator britanic, al premierului Boris Johnson, nu şi-a finanţat campania electorală cu bani din Rusia, a dat asigurări duminică ministrul securităţii Brandon Lewis, transmite Reuters, scrie agerpres.

Întrebat de BBC dacă formaţiunea politică din care face parte a folosit fonduri ruse în finanţarea campaniei pentru alegerile din 12 decembrie, Lewis a răspuns: ”Nu, fondurile pentru Partidul Conservator vin de la oameni care sunt declaraţi la Comisia Electorală şi sunt cetăţeni britanici”.


Citește și : Decizie absurdă a unui primar din Franţa: Le interzice locuitorilor să moară în weekend și în timpul sărbătorilor

Conform legii britanice, cetăţenii străini nu sunt autorizaţi să facă donaţii partidelor politice din Regatul Unit.

Pe de altă parte, laburistul John McDonnell s-a declarat îngrijorat de faptul că acuzaţiile de eşec în combaterea antisemitismului au afectat negativ campania electorală a Partidului Laburist.

”Mă tem că acest lucru a avut efectele sale. Am făcut tot posibilul, cred, am prezentat scuze comunităţii evreieşti”, a explicat McDonnell.

Regatul Unit a organizat alegeri în mai 2015 şi iunie 2017, iar la referendumul din iunie 2016 a votat în proporţie de 52% pentru ieşirea din Uniunea Europeană. Scrutinul din 2017 s-a dovedit dezastruos pentru Partidul Conservator, formaţiune condusă la acea vreme de fostul premier Theresa May, conservatorii pierzând majoritatea în parlament.

Citește și : 60 de gambieni au murit în naufragiul de miercuri al unei ambarcaţiuni cu migranţi în largul coastelor Mauritaniei (președinte)

Decizia Theresei May de a convoca alegeri anticipate, în speranţa consolidării majorităţii sale, a lăsat guvernul de la Londra incapabil de a-şi asigura sprijinul parlamentar pentru acordul de Brexit negociat cu UE.