DISTRIBUIȚI

Un bărbat suspectat că ar fi incendiat în mod intenţionat uriaşul brad de Crăciun aşezat în faţa sediului canalului de televiziune american Fox News a fost arestat miercuri de poliţia din New York (NYPD), notează AFP, potrivit agerpres.

Individul, în vârstă de 49 de ani, este judecat pentru „incendiu criminal” după ce a fost prins marţi aproape de miezul nopţii (miercuri, 05.00 GMT) urcând pe structura care susţine acest brad iluminat, cu o înălţime de 15 metri, instalat în faţa clădirii canalului conservator american, în centrul Manhattanului.


Citește și : Boris Johnson îşi prezintă SCUZE după povestea unei presupuse petreceri de Crăciun la Downing Street

Pomul a fost incendiat atunci, după cum au arătat impresionante imagini la televiziune în cursul nopţii respective.

Bărbatul arestat avea o „brichetă” asupra lui, dar poliţia nu ştie dacă a folosit vreun „catalizator” pentru a declanşa incendiul, a cărui cauză va fi stabilită de pompierii din New York, potrivit NYPD.

Incendiul a fost stăpânit rapid şi nicio persoană nu a fost rănită.


Motivul suspectului nu a fost încă stabilit, dar CEO-ul Fox News Media, Suzanne Scott, a denunţat într-un comunicat un „atac rău intenţionat printr-un incendiu criminal”.

Condamnând un „act deliberat, sfidător şi laş”, şefa celui mai mare canal de televiziune conservator din SUA a promis că în curând va fi ridicat un nou brad în acelaşi loc, la intersecţia dintre 6th Avenue şi 48th Street, ca „un mesaj de pace, lumină şi bucurie, chiar şi într-un moment atât de întunecat”.

Citește și : Boris Johnson îşi prezintă SCUZE după povestea unei presupuse petreceri de Crăciun la Downing Street

Potrivit Fox News, bradul înalt de 15 metri era „împodobit cu aproximativ 10.000 de ornamente de sticlă şi 100.000 de mici beculeţe”.

Incendiul spectaculos s-a produs la câteva străzi de un alt uriaş brad de Crăciun iluminat de la începutul lui decembrie în faţa Rockefeller Center, una dintre atracţiile turistice ale New Yorkului pentru sărbătorile de sfârşit de an.