DISTRIBUIȚI
dw.com

Ministrul Securității din Bosnia-Herțegovina, Dragan Mektic, a anunțat că dorește să facă schimbări legislative pentru a permite trimiterea mai multor militari la granițele țării, în încercarea de a împiedica intrarea migranților, relatează Reuters, conform mediafax.

„Plănuiesc să inițiez o serie de modificări legislative care vor permite trimiterea de militari pentru a ne proteja granițele”, a declarat Dragan Mektic.


Citește și : Pakistan: Bilanțul atacului din orașul Quetta a ajuns la 31 de morți

„Am devenit victime colaterale ale problemelor Uniunii Europene. Nu vom permite ca Bosnia-Herțegovina să devină un punct atractiv pentru migranți. Uniunea Europeană a eșuat”, a adăugat Mektic.

De asemenea, ministrul Securității așteaptă un acord de la Comisia Europeană care să permită trimiterea militarilor Frontex ai Uniunii Europene la granița Bosniei pentru a ajuta cu problema migranților.

Bosnia-Herțegovina este traversată de sute de mii de migranți, în drumul lor spre țările de pe teritoriul Uniunii Europene. În prezent, autoritățile sunt nevoite să cazeze aproximativ 5.000 de migranți.

Peste 9.000 de persoane din Asia și Africa de Nord au ajuns în Bosnia-Herțegovina din Serbia și Muntenegru de la începutul anului 2018. Aproximativ 3.000 dintre aceștia au cerut asistență doar în ultima lună.

Citește și : India va deshide 18 ambasade noi în Africa (prim-ministru)

Țara are o populație de aproximativ 3.5 milioane de oameni și doar două centre oficiale de primire a refugiaților, ceea ce îngreunează procedura de primire a migranților.

Oficialii asociației Crucea Roșie au protestat împotriva condițiilor rele în care sunt ținuti zeci de mii de migranți, acuzând Guvernul că nu reușește să le ofere protecție și le încalcă drepturile.