DISTRIBUIȚI

Bosnia a declarat marţi stare de urgenţă ca urmare a pandemiei de coronavirus, măsură ce va permite coordonarea activităţilor de urgenţă sanitară între cele două entităţi autonome ale sale, Republica Srpska şi Federaţia croato-musulmană, a anunţat premierul bosniac Zoran Tegeltija, informează Reuters, scrie agerpres.

Ambele entităţi autonome declaraseră deja individual de luni starea de urgenţă şi au adoptat măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului. Bosnia are până în prezent 26 de cazuri de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2.


Citește și : Belgia a descoperit un anticorp care OMOARĂ coronavirusul

Premierul Zoran Tegeltija a declarat că în urma declarării stării de urgenţă Ministerul Securităţii va conduce un organism de coordonare la nivel statal. A fost de asemenea extinsă lista cu ţările ai căror cetăţeni au interdicţie de intrare în Bosnia, iar la graniţă vor fi instalate corturi pentru carantină.

Republica Srpska şi Federaţia croato-musulmană au dispus luni izolarea pentru două săptămâni a tuturor persoanelor care le trec graniţele şi au interzis intrarea cetăţenilor din statele cele mai afectate de pandemia de coronavirus.

Citește și : STARE de URGENȚĂ în Rio de Janeiro şi Sao Paulo