DISTRIBUIȚI
AP

Premierul britanic Boris Johnson încearcă să rămână la putere până la mijlocul anilor 2030. Johnson nu crede că va avea în viitor un rival la conducere. Boris vrea trei mandate pentru a combate inegalitatea regională, informează mediafax.

Premierul britanic Boris Johnson intenţionează să rămână la putere până la jumătatea următorului deceniu, în ciuda opoziţiei vehemente care îi cere să demisioneze. Dacă i-ar ieşi planul, Johnson ar deveni cel mai longeviv lider al Regatului Unit din ultimii 200 de ani.


Citește și : Medvedev aruncă mărul otrăvit spre România: Politicienii români ‘fac dansuri politice în jurul Moldovei’

Vineri, candidaţii conservatori au pierdut două alegeri parlamentare parţiale organizate pentru a înlocui foştii conservatori în funcţie, care au fost nevoiţi să demisioneze, unul după ce a fost condamnat pentru agresiune sexuală, iar celălalt pentru vizionarea de pornografie în Camera Comunelor.

Înfrângerile din alegerile parţiale sugerează că apelul amplu al alegătorilor care l-a ajutat pe Johnson să câştige o mare majoritate parlamentară în decembrie 2019 se poate întoarce împotriva sa mai ales după scandalul petrecerii ilegale din pandemie.

Marea Britanie se află în pragul celei mai acute crize din ultimele decenii. Inflaţia atinge cel mai mare nivel din ultimii 40 de ani, relatează Reuters.

Cu toate acestea, Johnson a spus că doreşte să servească un al treilea mandat şi să rămână prim-ministru până la mijlocul anilor 2030, pentru a-i oferi timp să reducă disparităţile economice regionale şi să facă schimbări în sistemele legale şi de imigraţie ale Marii Britanii.

„În acest moment mă gândesc activ la al treilea mandat şi la ce s-ar putea întâmpla atunci. Dar vom vedea atunci dacă se va întâmpla”, a declarat Johnson.

Citește și : Forțele rusești au ocupat în totalitate orașul Severodonețk (primar)