DISTRIBUIȚI
REUTERS

Premierul britanic Boris Johnson va vizita Scoţia săptămâna aceasta pentru a pleda ca scoţienii să respingă separatismul după ce premierul Scoţiei a cerut un alt referendum pentru independenţă, potrivit The Sun, relatează Reuters luni, potrivit agerpres

Duminică, Nicola Sturgeon a declarat că speră că un rezultat bun al Partidului Naţionalist Scoţian (SNP) în alegerile din mai i-ar acorda mandatul de a organiza un al doilea referendum.


Citește și : O furtună puternică A MĂTURAT coasta de sud-est a Africii! 12 oameni au murit!

”Johnson urmează să viziteze Scoţia săptămâna aceasta în momentul lansării unei oferte complete pentru salvarea Regatului Unit”, notează The Sun. ”El urmează să folosească această vizită pentru a face o pledoarie ca scoţienii să respingă separatismul restrâns şi să aprecieze beneficiile de a fi în Regatul Unit”, menţionează sursa citată.

Scoţia a votat împotriva independenţei cu 55% într-un referendum în 2014. Dar majoritatea scoţienilor au susţinut, de asemenea, să rămână în Uniunea Europeană în următorul vot pentru Brexit din 2016, stimulând cererile naţionaliştilor scoţieni pentru un nou vot de independenţă după ce Marea Britanie în ansamblu a votat să iasă din UE.

Citește și : Moderna AMÂNĂ un transport de vaccin în Polonia