DISTRIBUIȚI
Reuters

Fostul ministru britanic de Externe, Boris Johnson, favorit să-i urmeze Theresei May în funcţia de prim-ministru, a promis să sprijine un sistem de imigrare similar celui australian, care pune accentul pe lucrătorii calificaţi, transmite EFE, potrivit agerpres.

Johnson şi-a făcut cunoscută poziţia în această privinţă cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea noului lider al Partidului Conservator şi şef al guvernului britanic, la care aspiră de asemenea actualul ministru de externe, Jeremy Hunt.


Citeşte şi: Erdogan: ‘Ţările NATO nu ar trebui să se sancţioneze între ele!’

Johnson şi Hunt vizitează zilele acestea mai multe localităţi din Marea Britanie cu scopul de a obţine sprijin în rândurile membrilor conservatori, circa 160.000, care vor decide prin vot peste câteva săptămâni care dintre cei doi o va înlocui pe Theresa May.

Ex-ministru şi fost primar al Londrei, Boris Johnson, a arătat, pe pagina de Facebook a formaţiunii sale, că obiectivul său, dacă va conduce guvernul, este de a aplica un sistem de imigrare bazat pe puncte, pentru a deschide porţile Regatului Unit „talentului” şi lucrătorilor calificaţi, şi a subliniat că imigraţia „trebuie să fie controlată”.

Pentru Johnson, cel mai important va fi să se ţină cont, de exemplu, dacă imigrantul are o ofertă fermă de muncă înainte de intrarea în Regatul Unit şi de asemenea să poată vorbi engleza.

„Trebuie să fim mult mai deschişi către imigraţia cu înaltă calificare, precum oamenii de ştiinţă, dar trebuie în acelaşi timp să asigurăm publicul că, după ce plecăm din Uniunea Europeană, vom avea controlul asupra numărului de imigranţi necalificaţi care intră în ţară”, a adăugat Boris Johnson, un fervent susţinător al Brexitului.

Lupta electorală dintre Johnson şi Hunt se va încheia pe 23 iulie, iar ziua următoare Theresa May va ceda locul celui care va fi ales.

Citeşte şi: Erdogan: ‘Ţările NATO nu ar trebui să se sancţioneze între ele!’

May a demisionat de la şefia conservatorilor pe 7 iunie în urma problemelor privind aprobarea planului său de ieşire din UE negociat cu Bruxelles, dar continuă în fruntea guvernului până la alegerea succesorului său.

Cei doi candidaţi au promis materializarea Brexitului, fixat pentru 31 octombrie, Johnson pledând pentru respectarea acestui calendar, cu sau fără acord.

Hunt este susţinătorul unei ieşiri din UE cu un acord, dar, dacă nu există perspectiva unui acord pentru această dată, atunci Regatul Unit trebuie să părăsească blocul comunitar fără acord.